Ανακοίνωση
Η διεξαγωγή της 12ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας 2020 που επρόκειτο να γίνει 3-10 Μαΐου 2020, αναβάλλεται για την περίοδο αυτή λόγω των περιοριστικών μέτρων. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.
Η νέα ημερομηνία θα καθοριστεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες από όπου είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές.
Οι εισηγητές μπορούν να στέλνουν τις εργασίες τους για κρίση και πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας 10 Απριλίου στην Επιστημονική Επιτροπή και η λίστα των εισηγητών θα ανανεώνεται.
Η φετινή διοργάνωση θα ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, με κεντρικό ομιλητή στη Θεσσαλονίκη τον Αθανάσιο Φωκά*, στην Σόφια της Βουλγαρίας στην Ακαδημία Επιστημών, στην Καστοριά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το Παράρτημα της ΕΜΕ Καστοριάς και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καβάλας με το Παράρτημα της ΕΜΕ Καβάλας.

Στην Θεσσαλονίκη στον ίδιο χώρο θα λειτουργούσε ταυτόχρονα και η διεθνής έκθεση βιβλίου.
*Καθηγητής στην έδρα του Γαλιλαίου, Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (2002), αλλά και στην Έδρα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Imperial College του Λονδίνου (1996), Αεροναυπηγός, Διακεκριμένος Μαθηματικός, Φυσικός και Γιατρός. Έχει δώσει περισσότερες από 220 διαλέξεις σε σεμινάρια και σε διεθνή συνέδρια.
Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο «Nylon» από τη Μαθηματική Εταιρεία του Λονδίνου (London Mathematical Society). Το πρακτορείο Ειδήσεων «ssociated Press» και το Πανεπιστήμιο Imperial College χαρακτήρισαν το βραβείο αυτό ως το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Το 2004 τιμήθηκε με «Αριστείον» από την Ακαδημία Αθηνών της οποίας αποτελεί και τακτικό μέλος. Τον Ιανουάριο του 2005 του απενεμήθη η διάκριση του Ταξιάρχου του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης το 2005 εξελέγη Professional Fellow του Clare Hall College του Cambridge. To Πανεπιστήμιο Clarkson για να τιμήσει την επιστημονική του προσφορά καθιέρωσε σειρά διαλέξεων με τίτλο «The Fokas Distinguished Lecture Series».20
Από το 2006 είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και πρόσφατα του απονεμήθηκε το αριστείο του ιδρύματος Μποδοσάκη, μαζί με τον Δ. Χριστοδούλου. Παράλληλα, αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών, αλλά και συν-εκδότης και μέλος εκδοτικής επιτροπής πολλών έγκριτων επιστημονικών περιοδικών. Στα άξια αναφοράς αποτελεί και η θέση του ως πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου